Hulladékgazdálkodási
feladatok optimalizálása
hulladék kibocsátók részére

Referenciák

Eredményes hulladékgazdálkodás az ÁRKÁD bevásárlóközpontnál

Az ECE Projektmanagement Kft. az ECE Projektmanagement International G.m.b.H leányvállalataként az ÁRKÁD bevásárlóközpontok üzemeltetését látja el Magyarországon. 2017 évben a Mendler Kft. megbízást kapott az ÁRKÁD Őrvezér téri bevásárlóközpont hulladékgazdálkodásának átalakítására. A Mendler Kft. új hulladékkezelési rendszert dolgozott ki, melynek keretén belül saját, korszerű hulladéktömörítő eszközöket telepített és üzemelteti azokat és a bérlők részére új hulladékkezelési utasítás került kidolgozásra. A hatékonyabb és célzott hulladékgyűjtés érdekében a bérlők gyűjtőzsákokat kapnak az üzleteken belül keletkező szelektív hulladékok gyűjtéséhez, így aktívan részt vesznek a komplexum hulladékgazdálkodásában. A befektetés eredményeként jelentősen nőtt a hasznosítható hulladékok mennyisége, illetve csökkent a lerakásra kerülő hulladékok mennyisége. Ezzel együtt jelentősen javult a bevásárló komplexum környezeti teljesítménye, nem utolsó sorban csökkentek a hulladékgazdálkodási költségek. További megbízás keretén belül, 2018 évtől a Mendler Kft. látja el a pécsi ÁRKÁD bevásárlóközpont környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási megbízotti feladatit.Korszerű hulladékgazdálkodási rendszer indult a BILK Logisztikai Zrt-nél

A BILK Logisztikai Zrt. (BILK) Magyarország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központja, jelenleg több mint 160 000 m2 raktár és 20 000 m2 irodakapacitással üzemel egy közel 70 hektáros területen. A raktárakban és az irodai területen köze 2000 fő dolgozik és igen jelentős az átmenő közúti, vasúti tranzitforgalom. A Mendler Kft. megbízást kapott a logisztikai park komplex hulladékgazdálkodási rendszerének kidolgozására, bevezetésére és hosszú távú üzemeltetésére. A területről korábban évente közel 10.000 m3 kevert hulladék került elszállításra válogatás, tömörítés vagy hasznosítás nélkül.

A Mendler Kft. saját önerős beruházás kertén belül, egy önálló telephelyként működő és hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkező hulladékkezelő központot létesített a BILK területén. A logisztikai park területén 25 gyűjtősziget került kiépítésre, ahol műanyag, papír, kevert csomagolás és kommunális hulladék különgyűjtésére van lehetőség. Az így különgyűjtött szelektív anyagok beszállításra kerülnek a hulladékkezelő központ válogatóüzemébe, ahol további 12 anyagfajta szerint kerülnek továbbválogatásra, majd ezt követően tömörítésre, bálázásra. A válogatás eredményeként, a beérkező hulladék mindössze 3 %-a nem kerül további hasznosításra. A projekt eredményeként a BILK területén keletkező éves szinten 10.000 m3 kevert, nem hasznosítható hulladék mennyiségét 80%-kal sikerült csökkenteni. Mindez nagyban hozzájárul a BILK környezeti teljesítmény értékéhez és hosszú távú megoldást biztosít a keletkező hulladékok szakszerű és hatékony kezelésére. 2017 közepétől a Mendler Kft. végzi a Trans-O-Flex Hungary Kft. és a Nutrifer Kft. hulladékkezelését a BILK-en belül.Új hulladékgyűjtési rendszer bevezetése a Waberers International Nyrt. központi telephelyén

Waberers International Nyrt. Európa egyik vezető szállítmányozó és logisztikai vállalata, amely közel 3500 gépjárművet üzemeltet, árbevétele 163 milliárd Forint.

A vállalat irodaközpontja, valamint a gépjármű parkoló bázisa és karbantartó műhelye Budapesten, a Nagykőrösi úton található. A Nagykőrösi úton éves szinten 4200 m3 kevert hulladék került elszállításra további hasznosítás nélkül. A Mendler Kft. megbízást kapott új hulladékgazdálkodási rendszer kidolgozására, bevezetésére és üzemeltetésére. A területen 12 gyűjtősziget került kiépítésre, ahol papír, műanyag, kevert csomagolás és kommunális hulladék elhelyezésére van lehetőség. Összegyűjtést követően a hulladék egy a telephelyen belül kialakított, önálló telephelyként üzemelő, engedéllyel rendelkező hulladékkezelő központba kerül beszállításra, további válogatás, tömörítés és hasznosításra előkészítés céljából. A telephelyen keletkezett, nem hasznosítható kevert hulladék mennyiségét közel 50 %-al sikerült sikerül csökkenteni, mely jelentősen hozzájárul a vállalat környezeti teljesítményének javulásához és a környezeti szempontú pozitív megítéléséhez.


ENVIdata® integrált hulladék nyilvántartó rendszer bevezetése az IKEA áruházaknál

A Mendler Kft. megbízóinak teljes körű kiszolgálása-, a hulladékok nyomon követhetősége-, a megbízók gyors információ elérés érdekében egy MS SQL adatbázisra épülő, internetes felületen futó hulladék nyilvántartó rendszert fejlesztett ki egyedi, ˝tailor made˝megoldásokkal. A rendszer használata esetén könnyen teljesíthető a 440/2012. (XII. 29.) Korm. rendelete szerinti nyilvántartási kötelezettség. Ezen felül gyorsan, költség-, és mennyiségi statisztikát lehet lekérdezni, hulladék forgalmi adatokat és szerződések áttekinteni.

2017 évben az IKEA Lakberendezési Kft. budaörsi, biatorbágyi és a soroksári raktáráruházában bevezetésre került az ENVIdata rendszer önálló telephelyi modulja. A nyilvántartó rendszer bevezetése megkönnyíti az áruház dolgozóinak hulladék adminisztrációját, mi több teljes mértékben mentesülnek ez alól a feladat alól.